Psychodiagnostisch Centrum-Xtra (PDC-X)

 

Trainingen

Onderwijs/training/deskundigheidsbevordering 
PDC-X biedt hoogwaardige trainingen voor professionals in de zorg of werkzaam binnen Justitie of het onderwijs. Op al onze cursussen, trainingen en coachingstrajecten zijn de algemene voorwaarden van toepassing  (zie downloads


Een greep uit de onderwerpen van ons cursus aanbod:

- Psychopathologie bij kinderen en jeugdigen in de rechtbank
- Veiligheid in het gezin
- Agressieregulatieproblemen
- Emotieregulatieproblemen
- Huiselijk geweld
- Complexe gezinsproblematiek
- Forensische diagnostiek
- Meldcode (13 punten accreditatie NIP KJ/OG)
- Communicatieve vaardigheden
- Cognitieve gedragstherapie (basis en vervolg)
- Complex trauma bij gezinsproblematiek en huiselijk geweld
- Supervisorenopleiding voor cgt therapeuten
- Interpersoonlijk trauma bij kinderen en jeugdigen (19,5 punten accreditatie NIP KJ/OG)

Desgewenst kunnen wij de onderwerpen combineren, de werkvorm aanpassen (bijvoorbeeld blended of met ervaringsgerichte oefeningen, of rollenspelen met trainingsacteurs). De prijzen van de trainingen zijn opvraagbaar bij de directie van PDC-X. 

Geplande cursussen kunt u met naam en data op deze site vinden in het menu-nieuws en agenda. Momenteel staan er voor de periode mei tot juli 2021 een aantal open cursussen over de meldcode en interpersoonlijk trauma bij kinderen en jeugdigen gepland. De tweedaagse training over interpersoonlijk trauma gaat over het ontstaan hiervan, en het effect van behandeling bij kinderen en jongeren. Deze dagen bieden je een flinke basis aan theorie, aangevuld met ervaringen uit de (forensische) ortho-psychiatrische praktijk, door Erik Jongman of Richard Brunenberg. Daarnaast verzorgt PDC-X voornamelijk incompanycursussen. Hieronder kunt een desgewenst een aanvraag doen voor een offerte voor een cursus op maat of kunt u zich, indien er een open aanbod op deze site staat vermeld, inschrijven voor een cursus.

Binnenkort zullen we data publiceren voor onze nieuwe tweedaagse training INterACTIE, waarbij het systeemgericht begrijpen en bijsturen van gedragsproblemen centraal staat. Een intensieve onderdompeling in het systemische gedachtengoed, in een deel van de sector waar het DSM5 denken vaak centraal staat. Hou onze pagina in de gaten voor de aankondiging hiervan.